Verbouwing loft

Dit appartement op het KNSM-eiland in Amsterdam maakt onderdeel uit van een groter complex dat is ontworpen door het Zwiters architectenbureau: Diener & Diener. De woning is prachtig gelegen, bestaat uit één grote ruimte en biedt uitzicht over het IJ. Het nadeel van de grote ruimte is het geluid. De vraag van de opdrachtgever was dan ook om een aantal geluidsdichte vertrekken te maken binnen de bestaande woning met behoud van het ruimtelijk karakter.
In het ontwerp is een aantal kamers gemaakt door de constructie van de bestaande stalen entresol te voorzien van muren, een nieuwe vloer en een glasgevel. De oude trap, die uitkwam in het midden van de woonkamer is weggehaald en vervangen door een nieuwe lichte trap die als spil, centraal in het huis is geplaatst. Verder zijn de keuken en badkamer uitgebreid en geheel vernieuwd.


Ontwerp: Michiel van Mastrigt

     plattegrond voor en na verbouwingplattegrond voor en na verbouwing   nieuwe trap gezien vanuit de keukennieuwe trap gezien vanuit de keuken         <a href="http://www.mvma.nl">->  <u>terug naar homepage</u></a> -> terug naar homepage