Keuken staal-hout

Dit oude dijkhuis in Amsterdam Noord had een keuken in het souterrain. De keuken was vanuit de woonkamer te bereiken via een ongemakkelijke trap en leek in een 'uithoek' te liggen. De vraag van de opdrachtgever was om een nieuwe keuken te ontwerpen, die deel uitmaakt van de woonruimte.

Ik bedacht een nieuwe plattegrond op basis van een nieuw te plaatsen trap met een andere looprichting. Door deze ingreep ontstond en logische plek voor een keuken op de begane grond. De keuken is nu deel van de woonruimte en draagt bij aan de ruimtelijkheid ervan. Het raam dat eerst in een hoek van de woonkamer zat biedt nu tijdens het koken uitzicht op de achterliggende haven. De nieuwe keuken is opgebouwd uit stalen frames met daarin kasten van berken multiplex. Boven het fornuis hangt een afzuigkap en op verschillende plekken zorgen lampen van metaal voor het juiste licht.


Ontwerp en uitvoering: Michiel van Mastrigt m.m.v. Mark Theijssen

                          <a href="http://www.mvma.nl">->  <u>terug naar homepage</u></a> -> terug naar homepage