Mijn naam is Michiel van Mastrigt. Ik ben geboren en opgegroeid in Heerlen. Mijn opa werkte daar als bouwkundige bij de Oranje Nassau Mijnen en mijn vader was er stedenbouwkundige en stadsbouwmeester. Na een HBO opleiding civiele techniek studeerde ik in 2002 af als architect aan de TU Eindhoven. Daarna werkte ik voor verschillende architectenbureaus en ben in 2009 mijn eigen ontwerpstudio begonnen.

Met MVMA (Michiel van Mastrigt, Architectuur) richt ik me op het ontwerpen en maken van kleinschalige architectonische objecten waarbij de menselijke maat centraal staat. Ik help particulieren en bedrijven bij het helder krijgen van hun vraag en de vertaling naar een ruimtelijke oplossing. Doordat ik de beschikking heb over een kantoor met werkplaats kan ik de idee├źn die ik teken direct testen in 1:1 details en modellen.

Vanwege deze makende manier van ontwerpen, word ik voor zeer uiteenlopende projecten gevraagd. Zo maakte ik ontwerpen voor een woonkelder, een keuken van staal en beton, een uitvouwbare informatiebalie, een uitklapbare slaapkamer, een kachel op basis van 30x30 stoeptegels en een stedelijke balkontuin.

Mijn kantoor/werkplaats bevindt in een voormalige overslagloods aan het spoor in Eindhoven, een plek die ik deel met andere ontwerpers en makers.